Meestgestelde vragen

Sta of wil jij deelnemen aan De Banenmarkt? We geven graag antwoord op al jouw vragen.

 Meestgesteldevragen algemeen

Sta jij als bedrijf op De Banenmarkt en heb je een vraag? Bekijk hieronder onze meestgesteldevragen met antwoorden. 

Hoe kan ik mij aanmelden als exposant?

Bekijk onze informatiepagina voor bedrijven en vul het contactformulier in. Daarna zullen wij contact met je opnemen. 

Wat kost deelname voor bedrijven?

Meer informatie staat op onze informatie bedrijven pagina. 

Hoe ziet een standaard kraam eruit? En welke afmeting heeft mijn kraam?

De lengte van een kraam is 4.20 meter en de diepte is 1.2 meter.
Het laagste punt van het dak is 2 meter
De hoogte van de grond tot het houten blad is 70 cm

Hier zie je een foto van een standaard kraam.

De Banenmarkt

Hier zie je een foto van een aangeklede kraam. Wij bieden de optie om een achterwand en tafeldoek naar wens te laten bedrukken. De bedrukte doeken mag je na afloop meenemen. Het voordeel hiervan is dat je deze doeken ook op andere evenementen kan gebruiken. Hierover sturen wij een mail naar de standhouders. Bestel dit ruim op tijd. Minimaal 4 weken van tevoren.

 

Is er stroom aanwezig? En hoe is dit geregeld?

Ja, alleen voor bedrijven die dit hebben aangevraagd. Het is aan te raden om een haspel of verlengsnoer mee te nemen.

Huren meubilair

Op het inschrijfformulier bieden wij de mogelijkheid om tafels en stoelen te huren. Deze worden tijdens de markt geleverd in de stand.

Praktische tips
  • Neem afvalzakken mee. Er zijn geen losse afvalbakken aanwezig.
  • Kom zoveel mogelijk met de fiets/bus of rij met een college mee. Dit scheelt onnodige parkeerkosten.
  • Zorg wel dat je af en toe kunt zitten (staan van 11-18 uur is pittig)
  • Tussen 9:00 en 10:30 uur is er de gelegenheid om te laden en lossen bij de kraam die je hebt geboekt. Houd er rekening mee dat het niet mogelijk is om je auto bij de kraam te laten staan tijdens het evenement. We vragen vriendelijk om je voertuig elders te parkeren.
  • Om 18:00 uur, wanneer onze markt ophoud, kun je eenvoudig met je auto naar het marktplein rijden om je spullen weer in te laden.
  • Opruimen of de kraam of staplaats verlaten vóór 18:00 uur is niet toegestaan. Mocht dit wel voorkomen dan riskeer je een boete van 250 euro. Dus ga niet eerder weg!!
Wat is het programma?

Tijdens De Banenmarkt organiseren wij speednetwerken en Flight Tours. Heb jij je als bedrijf aangemeld dan krijg je uiterlijk 2 weken voor aanvang van het evenement een planning te zien met extra uitleg.

Een korte uitleg over wat de onderdelen inhouden vind je hier: programma tijdens De Banenmarkten

 

Moeten wij zelf de kraam opbouwen?

Alle kramen staan klaar als de standhouders gaan opbouwen, dus je hoeft hierin niks te regelen. Je moet alleen zelf de kraam aankleden.

Wil je extra opvallen met jouw kraam door middel van een achterdoek en tafeldoek met het logo of een mooie foto van jullie bedrijf? Hiervoor bieden wij een optie aan via de mail. Zie hieronder een voorbeeld van een aangeklede kraam op De Banenmarkt 2023.

Op- en afbouwen

Opbouwen is mogelijk vanaf 09:00 tot 10:30. Wees optijd, want de auto’s moeten voor de markt begint van het plein af zijn. Anders riskeer je een boete.

Afbouwen is mogelijk vanaf 18:00. LET OP, je mag niet eerder beginnen met afbouwen.

Afval dient zelf afgevoerd/meegenomen te worden. Bij het laten liggen van afval zal een afvalstof naheffing doorberekend worden.

Sanitaire voorzieningen

Als exposant heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van de sanitaire voorzieningen van een omliggend restaurant. Hier krijgen standhouders een mail over maximaal 2 weken voor het evenement.

Lunch en diner

We hebben een samenwerking met een omligged restaurant. Info over deze samenwerking wordt 3 weken voor het evenement per mail verzonden naar de standhouders.

Mogen wij zelf (sta)tafels en stoelen meenemen?

Ja, deze mag je zelf meenemen. Ook heb je de optie om deze bij ons te bestellen via het inschrijfformulier. 

Mogen wij zelf vlaggen of een stoepbord o.i.d. meenemen?

Ja, dit mag je meenemen. Zorg er wel voor dat je geen andere standhouders in de weg zit met de attributen. Ook mogen de gangpaden niet geblokkeerd worden.

Hoe zien de barkrukken en statafels eruit?

Als je op het inschrijfformulier statafels en stoelen hebt aangevinkt, worden deze geleverd bij de kraam of staplaats.

 Meestgesteldevragen laden/lossen/parkeren

Laden/lossen en parkeren Groningen, Utrecht en Leeuwarden

Tussen 9:00 en 10:30 uur is er de gelegenheid om te laden en lossen bij de kraam die je hebt geboekt. Houd er rekening mee dat het niet mogelijk is om je auto bij de kraam te laten staan tijdens het evenement. We vragen vriendelijk om je voertuig elders te parkeren.

We raden aan om vooraf Google Maps te raadplegen om een geschikte parkeergarage in de stad te vinden. Bekijk ook de bijbehorende parkeertarieven, zodat je goed voorbereid bent. Houd er rekening mee dat parkeren in de stad doorgaans niet goedkoop is.

Overweeg indien mogelijk om met de fiets te komen of om samen te rijden met een collega. Dit kan helpen de kosten en logistieke uitdagingen van parke

  • (Groningen) Als je naar de Vismarkt wilt rijden met de auto, dan is dat het beste via de Haddingestraat.
  • Om 18:00 uur, wanneer onze markt ophoud, kun je eenvoudig met je auto naar de markt rijden om je spullen weer in te laden.
  • Opruimen of de kraam of staplaats verlaten vóór 18:00 uur is niet toegestaan. Mocht dit wel voorkomen dan riskeer je een boete van 250 euro. Dus ga niet eerder weg!!