Op 30 mei vindt in Groningen een grootschalige banenmarkt plaats die de regio op zijn kop zal zetten. Met maar liefst 90 bedrijven en waarvan 20 zorgbedrijven zijn aanwezig op de Banenmarkt 30 mei op de Vismarkt in Groningen. Met een aanbod van 10.000 vacatures alleen al voor de zorg belooft dit evenement een unieke kans te zijn voor werkzoekenden van alle opleidingsniveaus.

Zorgbedrijven in de spotlight

De banenmarkt trekt een breed scala aan zorginstellingen en bedrijven aan, variërend van en verpleeg- en verzorgingstehuizen tot thuiszorgorganisaties en GGZ-instellingen. Bekende namen zoals het GGZ Drenthe, TSN Zorg, ’s Heeren Loo, Slachtofferhulp Nederland, Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI), Zorggroep Groningen en Lentis en vele andere zorginstellingen zijn aanwezig. Deze organisaties zijn op zoek naar nieuw talent om hun teams te versterken in verschillende zorgsectoren, zoals ouderenzorg, geestelijke gezondheidszorg en thuiszorg.

Een breed scala aan vacatures

Met een aanbod van 10.000 vacatures is er voor iedereen wat wils, ongeacht opleidingsniveau of ervaring. De markt biedt functies voor zowel hoogopgeleiden met een medische of zorggerelateerde academische opleiding als voor mensen met een mbo-achtergrond in bijvoorbeeld verpleegkunde of verzorging. Enkele voorbeeldvacatures zijn:
• Verpleegkundigen: voor zowel algemene ziekenhuizen als gespecialiseerde instellingen.
• Verzorgenden IG: met een focus op ouderenzorg en thuiszorg.
• Fysiotherapeuten: voor revalidatiecentra en sportklinieken.
• Psychologen: om te werken in de geestelijke gezondheidszorg.
• Administratief personeel: om de operationele kant van zorginstellingen te ondersteunen.
Daarnaast zijn er ook tal van functies in ondersteunende rollen zoals HR, facilitaire diensten en ICT binnen zorginstellingen.

Opleidingsniveaus en kansen voor iedereen

De banenmarkt is bewust zo opgezet dat werkzoekenden van alle opleidingsniveaus er terecht kunnen. Of je nu een recent afgestudeerde bent met een hbo-diploma in verpleegkunde of een ervaren professional met een uitgebreide achtergrond in zorgmanagement, er zijn volop mogelijkheden. Er zijn ook specifieke programma’s en trainingen beschikbaar om mensen om te scholen naar de zorgsector, wat deze markt een uitstekende kans maakt voor carrièreswitchers.

Speednetwerken voor de zorg

Doe mee aan speednetwerken voor zorg en maak kennis met een aantal bedrijven door direct via speednetwerken een gesprek aan te gaan. Dit is een uitstekende gelegenheid om in korte tijd verschillende werkgevers te ontmoeten en jouw interesse te tonen. Meld je HIER aan!

Conclusie

De banenmarkt in Groningen op 30 mei is een niet te missen evenement voor iedereen die geïnteresseerd is in een carrière in de zorg. Met 20 bedrijven in de zorg en wijlzijn en 10.000 vacatures, biedt het ongekende kansen voor werkzoekenden van alle opleidingsniveaus. Of je nu net je eerste stappen in de arbeidsmarkt zet of op zoek bent naar een nieuwe uitdaging, dit evenement heeft voor iedereen iets te bieden. Mis deze kans niet om je droombaan te vinden en je carrière een boost te geven!